Mercurius staat sinds 28 mei in teken kreeft. Mercurius in kreeft kan gaan over ideeën die je al kent boven het nieuwe verkiezen. Opvattingen die je al lang hebt moeilijk loslaten, moeite hebben met objectief zijn.

5 juni komt er een maan eclips in boogschutter opposiet venus en zon- vierkant mars. De maansknopen zijn van teken veranderd voor de komende 2 jaar en dat zal betekenen dat er een nieuw thema gaat ontstaan de komende 2 jaar in de huizen waar deze maansknopen staan. Er ontstaat een nieuw thema op het gebied van het huis waar je deze eclips hebt en het tegenoverliggende huis.  Je kunt dit ervaren of je idealistische plannen hebt, maar het kan wat spanningen geven als je actief of optimistisch probeert te zijn.

18 juni gaat de planeet Mercurius stilstaan in het teken kreeft, en vanaf dat moment retrograde (achteruit) lopen. Hoe merken wij dit? Nou, de planeet Mercurius staat voor communicatie dus alles wat daar mee te maken heeft, kan vertragingen veroorzaken. Denk dan aan: vergeten afspraken, onhandig zijn, onduidelijkheden, vertragingen in het (trein/vlieg) verkeer, technische mankementen, internet/ televisie storingen, enzovoorts. Mercurius staat nog tot 13 juli retrograde.

21 juni is er een nieuwe maan in domicil teken kreeft. Dan wordt het mercurius retrograde thema weer belicht. Dus kijk goed in welk huis kreeft valt in je persoonlijke kaart. Een goede periode om thuis te zijn, met familie doorbrengen, je lichaam en geest de verzorgen, geliefden te beschermen. Je kunt gevoeliger zijn voor gevoelens van anderen.

Op 25 juni gaat venus direct staan. Venus stond al sinds 13 mei retrograde. Dat betkent dat het op de thema’s van jezelf houden en onzekerheden/ vertragingen in de liefde weer beter zal gaan verlopen.

 

Plaats een reactie