Even voorstellen

foto Tirza website

Ik ben Tirza, 32 jaar en van kleins af aan al geïnteresseerd in astrologie.  Dagelijks ben ik bezig met mijn grote passie astrologie. Mijn sterke punt is alles wat met communicatie of informatie opnemen of doorgeven te maken heeft. Astrologisch gezien weet ik dat, door mijn MC en ascendant heer mercurius in tweelingen. Daarnaast ben ik graag anderen van dienst en dienstbaarheid hoort weer bij mijn ascendant Maagd. Ik heb een grote interesse in occulte zaken, ben intuïtief ingesteld en ga ik graag de diepte in tijdens een gesprek. Dit heb ik te danken aan mijn maan-pluto conjuctie in schorpioen.

Ik beoefen klassieke astrologie, maar ik neem moderne astrologische invloeden zeker mee. Ik gebruik het "hele tekens huizensysteem" en de timingtechnieken transits, profecties, "aphesis'' (zodiacal releasing) en de solaar.

Naast verschillende cursussen van Kelly Surtees heb ik de studie ‘’Hellenistic Astrology, the study of fate and fortune’’ bij de Amerikaanse astroloog Chris Brennan gevolgd.

Klassieke astrologie wordt ook wel ‘’Griekse astrologie’’ genoemd omdat de terminologie van het systeem in de Griekse taal staat omschreven, hoewel het zijn oorsprong heeft in Mesopotamië. Toen Alexander de Grote met het Macedonische rijk het Perzische rijk veroverde, nam hij de traditie over van de mesopotamiërs. Daarna werd het veel beoefend in het Romeinse Rijk en omliggende beschavingen. Het ontstond tijdens de eerste eeuw voor christus, ontwikkelde zich steeds meer en werd tot de zevende eeuw na christus doorlopend beoefend.